עוסק פטור
עוסק פטור, עוסק מורשה, ח.פ,ע.מ
כל שצריך לדעת בפחות מעמוד
מהו עוסק פטור? ממה הוא פטור? מהם היתרונות ומהם החסרונות? כל מה שרציתם לדעת על עוסק פטור ועל ההשוואה בין עוסק פטור לעוסק מורשה חברה בע”מ עמותה רשומה ועוד.. בכתבה שלפניכם
לפני שנדון על המונח עוסק פטור יש לדון קודם במושג “עוסק”.
מע”מ נותן לכל עסק או ארגון מספר זיהוי הנקרא מספר עוסק ישנם גם מספרי ח.פ לחברות בע”מ וע.מ לעמותות רשומות אך בהם נדון בהמשך.
עסקים שתקרת המחזור השנתית הצפויה שלהם נמוכה מהתקרה המעודכנת הקבועה בחוק יכולים לפתוח תיק עוסק פטור במע”מ, נכון לנובמבר 2014 תקרת ההכנסות לעוסק פטור הינה 79,482 ₪, מומלץ להתעדכן באתר מע”מ שם ניתן לקבל את המספרים המעודכנים.
יתרונות עוסק פטור
אחד היתרונות הבולטים לעסק שרשום במע”מ כעוסק פטור(נקרא גם עוסק זעיר) הוא שהעוסק הפטור יכול להציע ללקוחותיו מחירים זולים יותר כי הוא פטור ממע”מ לעומת עמיתיו המחוייבים במע”מ בתוספת למחיר הרגיל. יתרון נוסף הוא שבד”כ עלות השירותים החשבונאיים לעוסק פטור תהיה נמוכה יותר ביחס לאותה עלות לעוסק מורשה או חברה בע”מ.
חסרונות עוסק פטור
לעומת זאת החסרון הגדול הוא שעוסק פטור לעומת עוסק מורשה לא יכול להתקזז עם מע”מ על ההוצאות שלו. חסרון נוסף עלול להיות תדמיתי – הלקוח עשוי לחשוב שעדיף להתקשר עם עוסק מורשה או חברה בע”מ מאשר עם עוסק פטור.
תפעול העסק וניהול ספרים
לביצוע הגבייה עוסק פטור מפיק דרישת תשלום או חשבון עסקה ללא מע”מ ולאחר קבלת התשלום מפיק קבלה.
עוסק פטור יכול לנהל את הפעילות שלו באמצעות תוכנת ג’וניור, במידה ומעוניין לנהל רק את המכירות והגבייה או בתוכנת ג’וניור פרו במידה ומעונין לנהל גם את המלאי והרכש.
עוסק מורשה
עוסק מורשה לרוב יבחר לנהל את הפעילות שלו בתוכנת ג’וניור פרו או מנג’ר אבל ישנם מקרים בהם גם תוכנת ג’וניור תספק מענה מושלם הכל תלוי בסוג וצרכי העסק – הכנו עבורכם טבלת השוואה בין תוכנות ניהול העסק השונות כדי לסייע לכם להבין מהי התוכנה הנכונה ביותר עבור העסק שלכם.
לחצו לטבלת השוואת תוכנות ניהול עסק
חברה בע”מ ועמותה רשומה בד”כ יעדיפו את המנג’ר לקבלת פתרון מקיף.
במקרים מסויימים יוכלו להסתפק בג’וניור פרו.
לטבלת השוואה בין גרסאות תוכנות המנג’ר לחץ כאן.
ישנם עסקים שאינם יכולים לפתוח תיק כעוסק פטור אלא חייבים לפתוח תיק של עוסק מורשה למרות המחזור הקטן. רשימה זו מתעדכנת מעת לעת וניתן לקבל אותה ממע”מ או מרואה החשבון.