יקב כרמי יוסף – ברבדו – BRAVDO

בשנת 1999 החליטו פרופסור בן עמי ברבדו ותלמידו לשעבר פרופסור עודד שוסיוב חברי הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים לממש את הידע הרב שצברו בגידול ענבים וייצור יין, והקימו את יקב כרמי יוסף המייצר את יינות ברבדו.
היקב נמצא בלבו של הכרם של משפחת שוסיוב בעלת מסורת גידול כרם של 120 שנה. תהליך ייצור היין מתחיל דקות מספר לאחר הבציר הידני הקפדני עם עלות השחר. היין מיוצר על פי הידע הרב והניסיון שנצברו על ידי פרופסור ברבדו ופרופסור שוסיוב בטכנולוגיה מתקדמת המבטיחה קבלת יין בעל איכויות גבוהות עם דגש על ארומת הפרי.
הכרמים והיקב נמצאים ליד המושבה כרמי יוסף, בשיפולי הרי יהודה בואך ירושלים על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. אדמה זו ידועה בהתאמתה הרבה לגידול ענבי יין משובחים מאז מלכות שלמה. בכרם מתבצעות פעולות זמירה, דילול אשכולות ושריגים להשגת רמת יבול אופטימלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצה, חומרי הצבע, והמינרלים. יקב ברבדו בחרו נעזר בתוכנת מנג’ר של חברת קריאטיב סופטוור למטרת הנהלת חשבונות וניהול מלאי בע”מ משנת 2009.

לפרטים נוספים אודות יקב כרמי יוסף לחצו כאן