הנהלת חשבונות ממוחשבת מאפשת לעסק לקבל תמונה מיידית על זויות שונות בפעילות העסקית בלחיצת כפתור וללא מאמץ. כיום, בעלי עסקים ומנהלים רבים מעדיפים תוכנת הנהלת חשבונות שתאפשר להם עצמאות בקבלת החלטות בהתבסס על המידע העסקי המצטבר.

על ידי שימוש בתוכנות הנהלת חשבונות, הבקרה על הבנקים, התזרים הביצועים והתוצאות הופכים להיות יומיומיים לעומת הזמן הרב הכרוך בהגעה לנתונים אלו בהעדר תוכנה להנהלת חשבונות.

אנו מזמינים אותך לבדוק תוכנת הנהלת חשבונות חינם, לתקופת ניסיון ללא כל התחייבות, אנו בטוחים שתמצא שתוכנות הנהלת חשבונות וניהול עסק של קריאטיב סופטוור יתאימו לצרכי העסק שלך בצורה מושלמת ובמחיר אטרקטיבי במיוחד. גם בתקופת הניסיון תוכל להינות משירותי תמיכה טלפוניים ללא כל עלות.

תוכנות הנהלת חשבונות של קריאטיב סופטוור:

 

תוכנת Manager –  תוכנה להנהלת חשבונות לכל סוגי העסקים כוללת בנוסף לכל המודולים של תוכנת junior PRO גם מודולי קניות ורכש, שיווק ומכירות, ניהול מלאי, ניהול מחסנים, ניהול גבייה, ייצור ועוד… תוכנת מנג’ר הינה כלי עבודה הכרחי להנהלה הבכירה לקבלת החלטות מנתונים חיים במערכת.
לחצו להתנסות אוןליין חינם בתוכנת ניהול העסק מנג’ר

 

תוכנת Junior PRO – תוכנת הנהלת חשבונות לעסק קטן, מאפשרת ניהול מאגר לקוחות, אנשי קשר, הצעות מחיר, הזמנות, תעודות משלוח, חשבוניות, הפקת דוחות מע”מ, תזרים מזומנים, דוח מאזן בוחן ועוד… התוכנה מושלמת כתובנה להנהלת חשבונות והפקת חשבוניות וקבלות לעצמאים, פרילנסרים ועוסק פטור.

לחצו להתנסות בתוכנת Junior PRO לתקופת התנסות חינם.

לשימושכם תשובות לשאלות בסיסיות בנוגע להנהלת חשבונות וניהול עסק

  • מהי הנהלת חשבונות כפולה?
  • מתי הנהלת חשבונות מתבצעת מחוץ לעסק?
  • מהי הוצאה מוכרת?
  • מה ההגדרה של תוכנת הנהלת חשבונות?
  • מה תפקידו של רואה החשבון?
  • מה תפקידו של מנהל חשבונות?
  • וקצת ידע כללי- ממציא השיטה הכפולה

הנהלת חשבונות כפולה?

כיום, השיטה הנפוצה לרישומי הנהלת החשבונות היא שיטת הרישום המכונה הנהלת חשבונות כפולה. כל עסקה נרשמת בשני חשבונות: חובה וזכות תוך התייחסות למקורות ושימושים, בשיטה זו בכל פעולה של רישום שני הצדדים החובה והזכות צריכים תמיד להתאזן.בשיטה זו רושמים את כל ההכנסות וההוצאות בעסק וכן, רושמים את כל הפעולות הכספיות למשל התנועות בבנקים, כרטיסי לקוח, כרטיסי ספק, וכדומה.

מתי הנהלת חשבונות מתבצעת מחוץ לעסק?

הנהלת החשבונות מתבצעת מחוץ לעסק כאשר לעסק אין היקף גדול של פעילות חשבונאית ואין צורך להעסיק בפירמה מנהל חשבונות. כאשר הנהלת החשבונות מתבצעת מחוץ לעסק העסק מעביר למנהל החשבונות את הפעילות החשבונאית בקובץ פקודות יומן או לחילופין, מעביר בעל העסק למנהל החשבונות את העתקי החשבוניות ושאר מסמכי הנהלת החשבונות שהעסק הנפיק בתקופה. לצורך הנהלת חשבונות יעילה, יש להקליד את כל העתקי המסמכים לתוך תוכנת הנהלת חשבונות.

מהי הוצאה מוכרת?

הוצאה מוכרת היא כל הוצאה כספים מהעסק שמטרתם יצירת הכנסה. חלק מן ההוצאות מוכרות על ידי השלטונות לצורך קיזוז מלא וחלק מהן לקיזוז חלקי.

מה ההגדרה של תוכנת הנהלת חשבונות?

הנהלת חשבונות הם כל התהליכים המתעדים את הפעילות הכספית של העסק. בעבר, כל הנהלת החשבונות היתה מתבצעת ידנית, אולם בעת הנוכחית על פי רוב הנהלת החשבונות מתבצעת באמצעות תוכנת הנהלת חשבונות אשר מתעדת, שומרת ומאפשרת ניתוח יעיל של הנהלת חשבונות. תוכנת הנהלת החשבונות מצוידת בבסיס נתונים חזק בד”כ SQL אשר מאפשר צבירת כמויות גדולות של נתוני הנהלת חשבונות מאידך ועבודה מהירה מאידך גיסא.

מה תפקידו של רואה החשבון?

רואה חשבון – רו”ח הוא מי שהוסמך על פי חוק לעסוק במקצוע ראיית החשבון, ותפקידו הוא ביצוע ביקורת על דוחות כספיים ומתן חוות דעת עליהם.(ויקיפדיה)

מה תפקידו של מנהל חשבונות?

מנהל חשבונות (בקיצור: מנה”ח או מנח”ש), אחראי על רישום האירועים החשבונאייםבארגון. מנהל החשבונות אחראי על עבודת הנהלת החשבונות היומיומית הכוללת, בין השאר, הנפקת חשבוניות ורישומן, הכנת משכורות, תשלום לספקים, גביית חובות, רישומי מלאי, התאמות הבנקים, ומטלות נוספות התלויות באופיו הספציפי של הארגון. הרישומים נעשים על פי כללים מקובלים, בשיטת החשבונאות הכפולה או החד-צדדית, ובנוסף, מכין מנח”ש את הדיווחים התקופתיים (חודשי או דו-חודשי) לשלטונות המס. בתום תקופה נתונה (בדרך כלל שנת מס, אך רבים עושים זאת בכל רבעון) מועברים רישומיו לביקורת של רואה חשבון, המוכר על ידי השלטונות כגורם מוסמך לאשר, לתקן או לפסול את הרישומים. לנוחותכם רשימת משרדי הנהלת חשבונות בישראל באתר של בזק 144.

וקצת ידע כללי- ממציא השיטה הכפולה

החשבונאות התחילה בהמצאת שיטת הנהלת החשבונות הכפולה, כאמור, רישום כפול של כל אירוע פיננסי בצד החובה והזכות, ממציא השיטה היה לוקה פאצ’ולי שפרסם ספר במאה ה 15, בתקופת הרנסנס באיטליה. הספר עסק בנושא החשבונאות הכפולה. על פי פאצ’ולי מטרת השיטה היא “לתת לסוחר מידע מיידי על נכסיו והתחייבויותיו”, כך לפי הגדרתו.